Saturday, 7 December 2013

Semester 3: The Most Toughest of All Semester (Maybe?)

Haii..assalamualaikum semua. Sudah berhabuk blog ini setelah lama tidak diupdate. Jadi, sesiapa yang wonder kenapa blog aku ni tak diselenggara..ini kerana aku sangat busy dengan semester 3. Ya..memang agak susah sebab aku ada 8 subjek yang masuk final examination.

Dengar kata ramai member-member aku kecundang waktu semester 3. Ada yang tersungkur, meniarap, terbaring kerana repeat paper Solid Mechanics. Atau dikenali sebagai ECS208 di UiTM. Argghh..aku menjadi takut resah dan gelisah.

Bukan senang nak dekan. Tapi, semester ni memang nak tak nak kena bukak buku tiap-tiap harilah. Aku tengah cuba buat. Anda pula bagaimana? Kena buat jugak. Kalau tak macam mana nak skor dalam diploma kann? Bukan SPM je kena skor, tapi diploma juga kena skor yer!

Subjek yang aku ambil ni korang pun tak tahu. Jadi aku beritahu laa.
-BEL ataupun english.
-CTU ataupun agama.
-ECG ataupun as known as Soil Mechanics
-ECM ataupun dikenali sebagai Civil Engineering Materials
-ECS ataupun dipanggil Solid Mechanics
-MAT ataupun dikenali sebagai Calculus II
-HPD ataupun dikenali sebagai Thought of National Leaders II

Jadi ni antara subjek yang aku ambil. Yang dah habis STPM tu sila senyap okey. Aku tahu korang dah habis examination untuk semester 3 dan paper repeat. Jadi please don't mock at me.

Orang kata semester 3 ni susah?

Tengoklah akhir semester ni apa jadi.

Ceh.